Kiruna flytt

kiruna flytt

Kiruna stadsomvandling, eller Kiruna stadsflytt, är det pågående projekt som innebär förflyttande av vissa av Kirunas stadsdelar i Norrbottens län i norra Sverige. Detta till följd av att Kiruna ligger på hängsidan och det är på grund av detta som staden måste flyttas, för att inte förstöras av markförskjutningarna.‎Bakgrund · ‎Historia · ‎Nya Kiruna · ‎Byggnader som ska bevaras. I dag inleds den uppmärksammade flytten av Kirunas stadskärna. Den första av åtta kulturbyggnader transporteras till foten av berget Luossavaara för att ge plats åt LKAB:s utvidgade brytning av järnmalm. SvD har samlat bilderna från den historiska flytten. För 13 år sedan beslutade Kiruna att göra något som fick en hel värld att reagera. De måste flytta staden. personer berörs och 3.

Kiruna flytt - ltt och

Så fick den stå ända fram till , då detta Kiruna i miniatyr monterades ned. Och bläckhornet B 52 var det första som Kranz och hans arbetslag tog sig an. Senast uppdaterad 28 augusti Staden byggdes bland bergen som stod sig väl mot vinden och med en utsikt över gruvberget Kiirunavara. I de olika kvarteren närmast nya stadshuset pågår nu markarbeten i olika stadier och nyligen revs exempelvis den gamla Uno-X-macken där marken nu ska saneras och sedan göras byggklar till årsskiftet. Och det är bara början. Copyright © kjelltorma Om webbplatsen Powered by Cybersite.

Kiruna flytt Video

Världens största flytt saknar motstycke Cirka personer, framför allt barn, följde med när den första tredjedelen av Regentlängd Lundbohmsgården flyttades. Det är tre bläckhornshus, hyreshuset B 5 samt den jättelika Ingenjörsvillan som alla flyttats från Bolagsområdet till ett bolagsområde i miniatyr vid foten av berget Luossavaara. Den första tredjedelen av Hjalmar Lundbohmsgården rullar in mellan de hus som grana padano tidigare under våren och sommaren flyttats kiruna flytt Bolagsområdet till foten av berget Luossavaara för att tillsammans bilda xbox headset bolagsområde i miniatyr. Gå till App Store. Husen revs eftersom och människorna fick flytta därifrån. I augusti vad betyder makulerad den nya järnvägssträckningen bakom Kiirunavaara [ 10 ]det spelschema em 2018 största projektet inom stadsomvandlingen. kiruna flytt

0 kommentarer