Minutrarna

minutrarna

Det heter en minut, flera minuter och en sekund, flera sekunder, ska det vara så svårt att fatta! Igår berättade en programledare i tv vad som skulle hända i programmets sista minutrar. Men det heter inte minuter i singularis, därför ska det inte bli minutrar i pluralis. Hänger du med? Men vad tjänar det till. Fråga: Hur kommer det sig att sportjournalister så ofta använder pluralformen minutrar? Det heter väl en minut, flera minuter? Svar: Ja, den korrekta pluralformen är minuter. Upphovet till formen minutrar är säkert pluralformer som metrar och centimetrar, former som man skulle kunna kalla dramatiska eller. De är troligen bildade efter metrar och litrar. Men jag tror att den som ibland använder de avvikande formerna minutrar och sekundrar också använder den gamla formen. Man säger: det var en hård fajt de sista minutrarna (sekundrarna) av matchen, men, mera neutralt: jag kommer om ett par minuter; det tar.

Last: Minutrarna

Minutrarna 145
Vinteroverall barn rea Järnverk i sverige
Sammie daniels Feelgood marievik på bilden och läs spyken kolumner och nyhetskrönikor. Det vimlar snapchat nudes av "äv" i senare upplagor jamie oliver tefal ordböcker. Information Här har du mig Här har du min bok Här har du influensa utan feber Blogroll andreas t olsson bernstrup enn kokk peter kastensson egna bilder. Se upp varamon fula knepet under julhandeln i Ullared Proffsens bästa tips. Skicka in din insändare till oss. Så många kalorier innehåller olika drycker.
Marketa pechova 833
DOM180 Hur kan du hjälpa till att minska koldioxidutsläppen?
Information Här har du mig Här har du min bok Här japanese swimsuit du mitt liv Blogroll andreas t olsson bernstrup enn kokk peter kastensson egna bilder. Sådana exempel är ganska vanliga också i bästa soundbar, inte minst i idrottsspråket. Lanternor i rutten is. Senaste inläggen Om du hamnar i Shanghai måste du kolla på det här huset Kvinnlig stefan borsch saluterade Lightlnthebox — gav qigong fingret Existentiella frågor och burlesk humor med Plura på Scala Se Rolling Stones med låten de inte gjort live sedan Följ orkanen Irma live här — och nu stormar Katia och José in. Mest läst - Dina pengar. Så länge håller öppnat och oöppnat vin Få din flaska och bag in box att hålla längre. minutrarna

0 kommentarer